Depressie behandeling

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur helpt bij het behandelen van depressieve klachten. Acupunctuur verandert negatieve gevoelens, die een depressie kunnen veroorzaken. Bij depressiviteit is er sprake van mentale klachten als een negatief gedachten patroon, verminderd zelfbeeld, schuldgevoelens, somberheid en een gevoel van waardeloosheid. Deze gevoelens kunnen lichamelijke klachten geven, zoals slapeloosheid en een verandering in eetlust en gewicht. Acupunctuur herstelt de balans op lichamelijk en mentaal niveau, waardoor de levenslust en vitaliteit herstelt.

Acceptatie bij depressie

Tijdens de acupunctuurbehandeling help ik je om met negatieve gevoelens over jezelf te leren omgaan zoals schuldgevoelens en gevoelens van waardeloosheid. Jezelf leren accepteren is een onderdeel van de behandeling bij depressie. Jouw verhaal is daarbij belangrijk. Je hebt unieke gedachten en gevoelens en die beïnvloeden elkaar: wat je denkt heeft effect op hoe je je voelt. Hoe je je voelt heeft effect op wat je denkt. Als je jezelf accepteert om wie je bent, ga je minder leven naar de verwachtingen van je omgeving of naar het ideaalbeeld dat je van jezelf hebt. Je gaat je realiseren wat voor jou belangrijk is en wat je kwaliteiten zijn.

Acupunctuur in combinatie met andere therapieën

Wanneer je al bij je huisarts of een andere therapeut onder behandeling ben, kan dat in combinatie met acupunctuur. Acupunctuur kan veilig naast psychotherapie, homeopathie of het gebruik van antidepressiva worden toegepast. De combinatie van therapieën kunnen elkaars werking versterken. Waar antidepressiva de scherpe kanten van depressieve gevoelens verminderen, kan acupunctuur zorgen voor een verbetering van je stemming door het opbouwen van nieuwe energie, meer zingeving in je leven en beter omgaan met depressieve momenten.

Depressie behandeling met acupunctuur

Negatieve emoties geven spanningen en andere klachten op lichamelijk en mentaal niveau. Gezamenlijk proberen we er achter te komen wat bij jou depressieve klachten veroorzaakt. Door behandeling met Vijf Elementen Acupunctuur ga je op een andere manier om met negatieve emoties. Het wordt duidelijker wat jou energie geeft en waar jij blij van wordt. Gevoelens als vermoeidheid, futloosheid, gebrek aan zelfwaardering en zingeving veranderen en je gaat je beter voelen over jezelf.

Tijdens de behandeling staat jouw persoonlijke verhaal daarom centraal. Aan de hand van jou verhaal gaan we kijken wat voor jou moeilijke momenten zijn, hoe je daarmee om kunt gaan en wat je moeilijk vindt om te accepteren. De combinatie van acupunctuur en gespreksbegeleiding geeft je een andere kijk op je eigen situatie. Het helpt je jouw kwaliteiten te leren zien en daarin te vertrouwen.

Neem contact op met Marjolein Kranendijk voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. T 06-19173050

Ervaringen van Peter met acupunctuur bij depressie

Na de eerste behandeling merkte ik al een grote verandering. Er bleken verschillende grote blokkades in mijn lichaam aanwezig te zijn. Marjolein heeft deze met de acupunctuurbehandelingen laten verdwijnen. Ik kreeg meer energie, voelde me vrolijker, vrijer, completer.

Wil je het hele verhaal lezen? Klik hier