Ervaringen bij depressie

Hieronder lees je de ervaringen bij depressie van enkele van mijn patiënten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050.

De ervaring van Peter – acupunctuur bij burn-out en depressie

Ik heb ruim anderhalf jaar gevochten tegen een zware depressie die volgens mijn artsen begon als een burn-out. Met gesprekken en medicijnen is getracht de balans in positieve zin te doen doorslaan. Alle mogelijke combinaties van medicijnen zijn op mij uitgeprobeerd, zonder enig resultaat. Het enige wat de medicijnen deden was mijn gevoelsbereik tot een minimum beperken.

Met de moed der wanhoop ben ik mij gaan oriënteren op niet-westerse behandelmethoden. Ik kwam uit bij acupunctuur. Voor de duidelijkheid, ik was aan het afbouwen van de laatste medicatie op aanraden van de behandelende psychiater om te kijken wat er zou gebeuren. Zowel mijn psychiater als mijn psycholoog stonden zeer positief tegenover mijn nieuwe stap.

Na de eerste behandeling merkte ik al een grote verandering. Er bleken verschillende grote blokkades in mijn lichaam aanwezig te zijn. Marjolein heeft deze met de acupunctuurbehandelingen laten verdwijnen. Ik kreeg meer energie, voelde me vrolijker, vrijer, completer. Vooral de combinatie van praten en acupunctuur werkte voor mij uitstekend. Marjolein stelt vragen die mij de afgelopen jaren nooit zijn gesteld. En altijd vraagt zij of ik specifieke problemen heb die zij dan ter plekke behandelt.

Er heeft weliswaar een kleine terugslag plaatsgevonden, maar over het algemeen is het alleen maar beter met mij gegaan. Op het moment dat ik wakker word, denk ik: wat heerlijk, ik mag opstaan. Die gedachte heb ik heel lang niet gehad.

Natuurlijk denk ik de laatste tijd vaak dat ik veel eerder naar Marjolein had moeten gaan, maar ik kan de tijd niet terugdraaien. Uiteindelijk gaat het erom dat ik me nu goed voel en geniet van elke dag dat ik me goed voel.

– Peter –

De ervaring van Joop – acupunctuur bij depressie

Laat ik me allereerst even voostellen. Mijn naam is Joop en ik heb in 2007 als gevolg van een zeer ernstige infectie, waardoor ik twee keer bijna ben overleden, lange tijd in het UMC gelegen. Ik heb ongeveer twee weken op de Intensive Care Unit gelegen en vervolgens nog twee weken op de Medium care en normale behandel afdeling. Voor mij heeft deze ervaring een significante betekenis gekregen. Relatief kort na mijn ontslag uit het ziekenhuis, heeft mijn toenmalige vrouw me duidelijk gemaakt, dat ze niet meer van mij hield en een scheiding wilde. In 2009 – 2010 zijn we gescheiden.

Door al die gebeurtenissen ben ik in een soort maalstroom terecht gekomen waar ik, voor mijn gevoel, kapot aan ging. Ik heb op een tweetal momenten contact gezocht met de reguliere gezondheidszorg. Echter na korte tijd werd mij zeer duidelijk dat ze niets voor me konden betekenen. De zoektocht ging verder.

In september 2010 heb ik mijn eerste gesprek met en bij Marjolein gehad. Tijdens dit gesprek gaf Marjolein aan dat ze mij kon helpen en ik voelde dat zij dat inderdaad ook kon. Er was direct een vertrouwensbasis. Ik had toen last van depressie en de ervaringen van 2007 – 2010 hadden veel verwarring, wanhoop, angst en frustratie achtergelaten. Mijn besluit om me te laten behandelen door Marjolein, kwam echter voor mij puur uit mijn gevoel dat zij een verschil kon maken voor mij en mijn gevoel heeft me niet in de steek gelaten. Marjolein’s benadering van mijn “problemen” was zuiver, concreet en heeft voor rust en ontspanning gezorgd. Ik was onder de indruk van de professionaliteit en persoonlijke aandacht, voor mijn proces. Op de juiste momenten wist zij de vinger op de “zere” plek te leggen. Naast de behandelingen bij Marjolein had en heb ik ook andere wegen bewandeld, wat voor mij complementair heeft gewerkt. Kort gezegd, ik ben heel dankbaar voor de behandelingen door Marjolein.

Ik kan de behandelingen door Marjolein van harte aanbevelen.

– Joop –