5 Elementen Acupunctuur

5 Elementen Acupunctuur is een stroming binnen de acupunctuur gericht op het creëren van een emotionele, mentale en spirituele balans in het leven. In de Vijf Elementen Acupunctuur hechten we waarde aan ieders persoonlijke eigenschappen en karaktertrekken.

Elke eigenschap wordt ingedeeld bij één van de elementen; Hout, Vuur, Aarde, Metaal of Water. Elk van de vijf elementen is verbonden met een seizoen, geur, kleur, emotie en karakter. Het bepaalt onze voorkeuren en hoe we met dingen omgaan. Zo is de één van nature meer extrovert (Hout of Vuur) en de ander introvert (Metaal of Water). Iedereen haalt tijdens zijn of haar leven kracht uit één van de vijf elementen: Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Dat is zijn basiselement.

Cyclus

Als je in balans bent, kunnen de elementen elkaar voeden en controleren, waardoor de cyclus van het leven blijft stromen. Metaal staat voor loslaten en Hout voor een nieuw begin. Je kunt alleen iets nieuws beginnen als je het oude kunt loslaten. En zo is groei nodig om te kunnen bloeien. Bloemen worden bevrucht, waarna we de vruchten kunnen plukken. Vanuit de vruchten ontstaat het volgende jaar na een periode van stilte weer vernieuwing. Als een element niet functioneert is de hele cyclus verstoord. Dat element is dan iemands zwakste schakel. In ons basiselement liggen zowel onze valkuilen als onze grootste kracht en kwaliteit.

Vijf Elementen Acupunctuur; hout, vuur, aarde, metaal, water

Klachten

Klachten zien we binnen de acupunctuur als alarmsignalen. We krijgen klachten als we niet vanuit onze eigen kracht leven. Om dit te compenseren proberen we dan de kracht uit onze omgeving te halen. Een bekend voorbeeld is zorgen voor onze omgeving in de hoop dat de omgeving gaat zorgen voor ons. We compenseren dan voor wat we zelf missen. Bij het behandelen van burnout wordt dit patroon vaak herkend. Je kracht wordt je valkuil en je raakt uitgeput. Zelfs alledaagse dingen kunnen dan een opgave zijn.

Door het basiselement te versterken kom je weer in balans. Je vitaliteit neemt toe en de klachten nemen af. Daarnaast ervaren mensen verbetering op allerlei gebieden, met name in hun manier van omgaan met werk, relatie, kinderen of hun eigen lichaam.

Wil je ervaren wat Vijf Elementen Acupunctuur voor jou kan doen, maak dan een afspraak met mij. Je kunt me bellen of mailen. Marjolein Kranendijk, tel. 06-19173050, email: info@acupunctuurbijmarjolein.nl