Ervaringen bij Angsten en Paniekaanvallen

Lees hieronder de ervaringen bij angsten en paniekaanvallen van enkele van mijn patiënten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen, neem dan contact met mij op, Marjolein Kranendijk T 06-19173050.

Ervaring van Wim – bij paniekaanvallen en hyperventilatie

Afgelopen Oudejaarsavond zat ik vlak voor sluitingstijd bij onze dokter in zijn spreekkamer. Ik voelde mij vreselijk en dacht dat ik het aan mijn hart had. Na een gesprek en wat onderzoekjes was de conclusie stress, hyperventilatie en paniekaanvallen. De arts stelde medicijnen voor, iets waar ik grote aversie tegen heb. Dus ben gaan zoeken op internet en kwam zo in februari op acupunctuur bij Marjolein in Utrecht terecht. Met grote reserve heb ik de behandelingen ondergaan, maar ik ben om! Mijn klachten zijn zo goed als over. Natuurlijk moet ik op mijn ademhaling blijven letten, maar voel mij stukken beter. Kortom ik raad het iedereen aan!

– Wim –

De ervaring van Frank – acupunctuur bij overspannenheid en paniekaanvallen

In 2012 ben ik overspannen geraakt door mijn werk. Mijn klachten waren veel piekeren en last van paniek en angstaanvallen. Later uitte zich dat als druk op de borst (kortademig). Samengevat ontstond er veel onrust in mijn hoofd (hoofdzaken niet van bijzaken kunnen scheiden). In eerste instantie was ik onder behandeling bij een psycholoog. Dat had uiteindelijk niet het gewenste resultaat.

Nadien ben ik zelf op zoek gegaan wat voor mijn gevoel beter bij mij paste en kwam terecht bij Marjolein. Ik ben van mening dat mijn probleem niet alleen met praten op te lossen was. Wat ik als zeer positief ervaren heb is dat er regelmatig gesprekken in combinatie met de behandelingen. Na enkele behandelingen begon ik te merken dat de onrust in mijn hoofd steeds minder werd. Nadien volgde de druk op de borst die ik tot nu toe niet meer heb. Ik voel me ook steeds rustiger. Het gevoel is dat ik mezelf weer redelijk onder controle heb.

Het is moeilijk uit te leggen hoe bevrijdend dat voelt. Je zit in zekere zin gevangen in je eigen hoofd/lichaam. Mijn gezin merkt nu ook, inclusief de hond, dat ik een stuk rustiger bent geworden. Ook op mijn werk maak ik me eigen niet meer zo druk (relativeren).

Uit bovenstaande kun je concluderen dat ik zeer tevreden bent over de behandelingen van Marjolein.

– Frank –

Ervaring van patiënt D. bij derealisatie en angstaanvallen

Toen ik bij Marjolein terecht kwam zat ik aan de antidepressiva omdat bij mij de diagnose depressie, derealisatie en angstaanvallen was gesteld. Op een gegeven moment werd het steeds en steeds erger waardoor ik in een diepere neerwaartse spiraal terecht kwam. En probeer hier met zo’n hectisch leven maar eens uit te komen. Constant speelde de gedachte door mijn hoofd: “Is dit echt? Wat gebeurt er? Gaat het ooit nog over?”

Omdat ik toentertijd veel contact had met klanten was het voor mij elke dag weer een flinke uitdaging om een masker te dragen waardoor ik ’s avonds helemaal uitgeput was. Door het gevoel van derealisatie was het communiceren en focussen op belangrijke gesprekken een flinke uitdaging en zeer vermoeiend.

Na veel gesprekken met een psycholoog e.d. toch maar aan het ‘googelen’ gegaan of er misschien een alternatieve therapie bestaat tot het verminderen van mijn klachten. Van mijzelf ben ik erg sceptisch tegenover alternatieve geneeskunde. Ik kwam uit op de site van Marjolein en belde op om mijn verhaal te doen. Kreeg direct Marjolein aan de telefoon. Na mijn verhaal te hebben gedaan hebben we een afspraak ingepland.

Marjolein doet de behandelingen voor mij op een fijne manier waardoor je ook uitermate op je gemak gesteld wordt. Ik ben namelijk erg bang voor naalden, wat overigens nu helemaal weg is.
Kortom de stand van zaken: door de acupunctuur van Marjolein ben ik helemaal gestopt met de antidepressiva, mijn derealisatie is weg en mijn angsten vrijwel ook. Ook geeft Marjolein handige tips wanneer er een kleine terugval is hoe je dit gevoel dan onder controle krijgt.

Omdat het mij zo goed bevalt rij ik elke keer een uur op en neer naar Utrecht, puur omdat ik geweldige ervaringen heb met de acupunctuur van Marjolein. Ik raad het iedereen aan!

– De ervaring van D. –

Ervaring van patiënt die anoniem wil blijven – bij depersonalisatie

Ik heb last van een depersonalisatiestoornis, dat betekent voor mij dat ik leef in een droomwereld. Alles om mij heen lijkt nep, alsof ik een film kijk van wat mijn lichaam allemaal doet. Ik heb het hele internet afgespeurd om tot een oplossing te komen. Doordat ik nergens een passende oplossing kon vinden ging het steeds slechter met mij.

Door de depersonalisatie vind ik het erg lastig om met mensen te communiceren omdat ik er niet echt bij ben met mijn hoofd. Eigenlijk ben ik super bang voor andere mensen omdat ik altijd denk dat ze mij raar vinden. Daardoor heb ik een enorm slecht zelfbeeld gekregen en had ik veel stress.

Dag in dag uit was ik bezig met op mijzelf letten. De hele dag de vraag stellen is dit wel echt? Doe ik het wel goed? Merkt niemand het? Komt er ooit een eind aan? Omdat ik daar de hele dag mee bezig was werd ik een erg negatief persoon. Ik had niet echt meer zin in het leven. Niet dat ik zelfmoordneigingen had maar ik kon gewoon niet meer genieten.

Ik besloot hulp te zoeken omdat ik niet meer normaal kon functioneren. Ik ben naar de huisarts gegaan en die heeft mij doorverwezen naar een psycholoog. De psycholoog heeft mijn hele jeugd doorgespit maar heeft niets gevonden waar hij mij mee kon helpen. Ik heb antidepressiva geslikt op advies van de psycholoog. Door de medicatie ging het nog slechter en besloot ik weg te gaan bij de psycholoog.

Na een jaar leven in stress en depressiviteit heeft mijn vriendin mij verlaten. ( En terecht, ik reageerde alles op haar af.) Ik vond dat zo erg dat ik weer op internet ben gaan zoeken naar een oplossing en belandde op de website van Marjolein. Ik heb Marjolein gemaild voor een afspraak.( Bellen durfde ik natuurlijk niet!!)

De eerste afspraken vond ik super eng, maar gelukkig gaf Marjolein een vertrouwend gevoel. Door de combinatie van acupunctuur, de super goede tips en goede gesprekken ben ik een totaal ander mens geworden. Ik kan weer van het leven genieten en ben niet de hele dag bezig met wat nou de ‘echte ‘realiteit is.

Helaas heb ik nog steeds af en toe een gevoel van depersonalisatie en ben ik bang dat ik daar ook niet vanaf kom. Maar door de behandelingen kan ik er nu veel beter mee omgaan. Ik heb nu een baan waarbij ik de hele dag nieuwe mensen ontmoet en goed moet communiceren. Natuurlijk daar dat het niet vlekkeloos gaat, maar wel zoals ik verwacht dat het bij andere mensen ook gaat.

Bovenal ben ik blij dat ik mijn vriendin ook weer terug heb, zij is zo blij dat ik zo veranderd ben. Ze is zelfs een keer meegegaan naar Marjolein om te zien waardoor ik mij zoveel beter voel.

Ik raad mensen met soortgelijke problemen zeker aan om in behandeling te gaan bij Marjolein omdat zij echt aandacht heeft voor jouw problemen en gevoelens.

– Anoniem –

Wilt u weten hoe acupunctuur werkt bij angsten en paniekaanvallen, dan kun je mij bellen op tel. 06-19173050. Marjolein Kranendijk, acupuncturist.