Wat zijn verschijnselen van burnout?

De meest kenmerkende verschijnselen burnout zijn een gevoel van lichamelijke en emotionele uitputting. Je voelt je opgebrand, hebt geen zin meer om af te spreken met vrienden en op je werk komt er niks uit je handen. Het enige wat je wilt is uitrusten om weer op krachten te komen. Acupunctuur ondersteunt het natuurlijke genezingsproces. Het zorgt ervoor dat hoofd en lichaam tot rust komen, waardoor je kan herstellen.

Verschijnselen burnout

Naast een gevoel van uitputting kunnen er symptomen zijn als vermoeidheid, (spannings)hoofdpijn, slaapproblemen, moeilijk tot rust komen en een gebrek aan concentratie. Tijdens een burnout ben je niet in staat om meer dan een ding op een dag te doen. Zelfs na lichte huishoudelijke inspanningen zoals koken, boodschappen doen of met een vriendin afspreken, heb je het gevoel dat je moet bijkomen. Ook andere symptomen van stress, als lusteloosheid en snel geïrriteerd zijn komen voor.

Naast de meest voorkomende verschijnelen van burnout kun je last hebben van depersonalisatie (het gevoel hebben het contact met jezelf kwijt zijn), angsten of paniekaanvallen. Hierdoor kan je minder vertrouwen hebben in jouw eigen vermogen en kwaliteiten. Dit kan samen gaan met een gevoel geen invloed (meer) te hebben op je eigen leven. Voordat een burnout onstaat zijn de symptomen meestal niet continue aanwezig zijn. Omdat een burn-out geleidelijk ontstaat, is het moeilijk een burn-out op het eerste gezicht te herkennen. Het is het beste om bij de eerste symptomen van stress al hulp te zoeken.

Behandeling met acupunctuur

Therapie met acupunctuur kan zowel preventief bij de eerste symptomen van stress als bij de behandeling van burnout worden toepast. We kijken naar waardoor jouw burnout is onstaan. Wat je kunt veranderen om burnout te voorkomen. Acupunctuur herstelt de balans tussen rust en inspanning, die bij burnout verstoord is.

Wat je merkt van acupunctuur na 4 tot 6 behandelingen is:

  • vermindering van je klachten
  • het ontspant het lichaam,
  • brengt je mentaal tot rust
  • vermindering van je medicijngebruik
  • en je hebt meer energie.

Heb je last van een burnout of de verschijnselen? En wil je weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen, neem dan contact op met Marjolein Kranendijk. T: 06-19173050.