Marjolein Kranendijk, acupuncturist en apotheker

Mijn fascinatie

In 2002 ben ik Chinese Geneeskunde gaan studeren om acupuncturist te worden naast mijn opleiding tot apotheker. Ik wilde weten waarom zoveel mensen voor een geneeswijze als acupunctuur kozen als er ook Westerse geneeskunde bestond. Ik was nieuwsgierig naar hoe het zetten van een aantal naaldjes onze gezondheid kan beïnvloeden. En wat is gezondheid dan?

Marjolein Kranendijk, acupuncturist en coach
Als acupuncturist en coach ben ik gespecialiseerd in het behandelen van stress

Tijdens het studeren van Chinese Geneeswijze kwam ik erachter dat gezondheid niet iets is wat alleen maar op lichamelijk niveau wordt ervaren (wat het algemene uitgangspunt van de westerse geneeskunde is). Gezondheid wordt ook op mentaal en zielsniveau ervaren. Hoe je je voelt en waar je staat in het leven zijn voor mij als acupuncturist naast lichamelijke klachten belangrijk in het ervaren van gezondheid. Acupunctuur behandelt alle drie de niveaus (body, mind, spirit). Met Vijf Elementen Acupunctuur worden vastgelopen patronen doorbroken wat klachten vermindert en ziektes voorkomt.

Visie op klachten in de praktijk

De verbinding tussen lichaam en geest komt terug in de behandeling van mensen bij alle klachten. De essentie van het leven is te ervaren wat jij wil met jouw leven en wat het leven wil met jou. De klachten die we krijgen geven ons het signaal waar we vastlopen in ons leven. Met acupunctuur en gesprekken herstel je het contact met je eigen leven, voel je waarom je hier bent en wat je wil, waardoor je kan weer kiezen in het leven. Als ik dat zie gebeuren dan vind ik dat heel bijzonder.

Naast acupunctuur beoefen ik ook tai chi, qigong (een chinese bewegingsleer), yoga en meditatie. Door deze combinatie ervaar ik beter hoe ons lichaam, onze emoties en ons denken met elkaar verbonden zijn. Door bewust te zijn van onszelf, kunnen we aanvoelen wanneer iets goed of niet goed voor ons is. Als we deze signalen leren oppikken, zullen we betere keuzes kunnen maken in ons leven.

Rondom mijn leven

2022 Cursus “Engaging Vitality” gegeven door Felix de Haas

2021 Opleiding “Horizontale jaar” bij de Dharma School

2019 Tweede jaar Coachingsopleiding Centrum Zijnsoriëntatie o.l.v. Ronny van der Kam

2016/17 Training “Non-duaal zelfleiderschap” o.l.v. Guri de Blok

2015/16 Cursus “Shen Acupuncture” van Yair Maimon

2015 Cursus “One needle treats a thousand diseases” van Yair Maimon

2014/15 Opleiding Zijnsoriëntatie tussenjaar: “Genezen van Emotionele Wonden en Oude aannames” o.l.v. Guri de Blok

2010 Specialisatie in behandeling van stress, burnout, overspannenheid en depressie.

2010 Basisjaar coachingsopleiding bij het Centrum Zijnsoriëntatie.

2009 Verdiepingscursus “Vijf Elementen Acupunctuur” en oprichting van mijn eigen acupunctuurpraktijk. Start als acupuncturist.

2006-2007 Wereldreis gemaakt door o.a. Rusland, China, India en Australië. Tijdens deze reis heb ik een maand stage gelopen in het Wangjing Hospital in Beijing en een opleiding tot yoga docent gevolgd.

2002-2006 Traditionele Chinese Geneeskunde gestudeerd bij de Academie voor Chinese Geneeswijze Qing-Bai, gespecialiseerd in Acupunctuur.

1998-2004 Farmacie gestudeerd aan de universiteit Utrecht. Na mijn opleiding farmacie heb ik zowel in de openbare apotheek als in de industrie diverse banen gehad als apotheker.

Erkenning en registratie

Als behandelaar ben ik lid van de Nederlandse Vereniging Traditionele Chinese Geneeskunde Zhong (www.zhong.nl). Licentienummer 0711790009906

 

 

en aangesloten bij de Geschilleninstantie Koepel Alternatieve Behandelwijzen (KAB)(www.kab-koepel.nl)

 

 

 

Geregistreerd bij de Kamer van Koophandel te Utrecht, 30263227.