Ervaringen met Acupunctuur

Hieronder lees je de verschillende ervaringen met acupunctuur van mijn patiënten. Over hun zoektocht naar verbetering van hun klachten, Het verloop van de behandeling of de behandeling pijnlijk is en wat het hun uiteindelijk gebracht heeft.

Wil je weten met welke klachten je bij mij terecht kunt? Neem dan gerust contact op met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050.

Hoe verloopt een behandeling? En is het pijnlijk?

In het 1e gesprek is de gehele voorgeschiedenis aan bod gekomen, Marjolein vraagt goed door, waardoor ze een goed beeld krijgt, waar de klachten vandaan komen. Vervolgens start de behandeling, mijn ervaring is dat dit op een ontspannen manier gebeurt, zeker niet pijnlijk (ok, sommige punten op je lichaam zijn niet zo fijn), echter prima te doen! Na een aantal behandelingen, merkte ik dat de klachten verminderden en ik weer beter in mijn vel zat. Nu een 4-tal maanden later zijn alle klachten zo goed als weg en ben ik weer happy.

Ik zou Marjolein zeker aanraden bij een ieder die er naar vraagt, ze stelt je op je gemak, zorgt voor een ontspannen behandeling en weet de juiste punten te raken! Het was een goede ervaring met acupunctuur. Kortom een echte aanrader!

– Michiel –

 

De ervaring van acupunctuur bij eczeem

Al jaren heb ik last van eczeem op mijn hoofdhuid en ook al is het niet zichtbaar voor anderen, ik wilde er graag vanaf. Het was één van de vele dingen die me onzeker maakte hoewel het eigenlijk meer een gevolg is dan de oorzaak. Ik begon met acupunctuur hopend op een snelle oplossing maar bij de eerste afspraak kwam er, tot mijn eigen verbazing, gelijk zoveel verdriet en onzekerheid naar boven. De gesprekken met Marjolein waren meestal emotioneel en soms confronterend, maar zette me wel altijd aan het denken. Ze liet me een andere kant zien en gaf me manieren om positiever naar mezelf te kijken.

De combinatie van gesprekken, acupunctuur en zelf er mee aan de slag gaan hebben ervoor gezorgd dat ik beter in balans ben en ik mezelf steeds meer kan accepteren zoals ik ben. Mijn eczeem is nog niet helemaal over maar inmiddels is dat niet zo belangrijk meer. Ik ben gelukkiger en meer mezelf dan ooit, ik weet nu dat de rest vanzelf komt.

– Nicole –

 

De ervaring van Mariëtta – Acupunctuur bij hoofdpijn

In de jaren 70, ik zat nog op de middelbare school en had toen al bijna elke dag hoofdpijn. Oogoperaties, heel veel onderzoeken niets hielp of leek te helpen. In die tijd kwam ik bij een accupuncturist in Groningen terecht.
Deze man heeft me in die jaren erg goed geholpen maar na verloop van tijd kwam de hoofdpijn toch weer terug. Nu woon ik al jaren in Utrecht en heb nog veel hoofdpijn. Ik ben onder behandeling bij de hoofdpijnpoli in Amersfoort. En toch blijft de hoofdpijn komen.

Ik denk april/mei 2010 gingen mijn dochter en ik een straatje om in de wijk en lazen we weer het bord van Marjolein “accupunctuur”. Voordat we wisten wat we deden belden we aan. Marjolein zat nog te eten denk ik en haar man deed open en dirigeerde ons eigenlijk meteen naar boven om even kennis te maken en een afspraak te maken.

Voor de zomervakantie ben ik 5 maal bij Marjolein geweest. Wetende dat ik de zomervakantie 2009 veel heel veel hoofdpijn heb gehad hoopte ik zo ontzettend dat het dit jaar goed zou gaan. En het ging goed van 4 weken vakantie heb ik welgeteld 1 keer de dag ”verpest”met hoofdpijn en dan nog wel met een aanwijsbare reden. Na de zomer ben ik weer bij Marjolein geweest en vertelde dat ik af en toe pijn in mijn rug had. Ook daar heeft ze me voor behandeld en volgende week mag ik weer.

Ik zeg niet dat ik nooit meer hoofdpijn heb maar mijn leven is wel een heel stuk dragelijker geworden, mede dankzij Marjolein.

– Mariëtta –

De ervaring van Gerben – Acupunctuur bij aangezichtsverlamming

Na het ontslag uit het ziekenhuis en een eerste voorzichtige herstel van mijn Guillian Barree Syndroom ben ik bij Marjolein in behandeling gegaan. Mijn grootste problemen waren dat ik veel energie en kracht in mijn lichaam miste, dat ik me uit balans voelde, dat ik moeilijk de rust kon vinden en dat ik een gehele gezichtsverlamming had.

In het begin stond ik nogal sceptisch tegenover het hele acupuntuur-gebeuren en was het voor mij vooral “vaag”. Maar al tijdens de eerste behandeling merkt ik dat er ook daadwerkelijk iets in mijn lichaam veranderde en wist Marjolein een nieuw soort balans in mij te brengen. Ik denk dat de behandelingen zeker hebben bijgedragen aan een versneld herstel en een hoger energie niveau, meer rust in mijn lichaam en een betere balans. Marjolein merkt ook energie-blokkades in mijn gezicht en door die tijdens de behandeling weg te nemen zal dit zeker hebben bijgedragen dat mijn gezichtsverlamming uiteindelijk aan de rechter kant verdwenen is en aan de linkerkant veel minder geworden.

Al met al dus een goede ervaring, waarbij niet alleen de acupuntuur maar ook de adviezen en inzichten die Marjolein heeft gegeven hebben bijgedragen aan een goed herstel en een mooie balans.

– Gerben –