Ervaringen met acupunctuur bij schildklierproblemen

Hieronder lees je de ervaringen bij schildklierproblemen van enkele van mijn patiënten. Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050.

De ervaring van Xenia – acupunctuur bij ziekte van Graves

Ik kwam bij Marjolein vlak nadat ik de diagnose had gekregen van Ziekte van Graves, een schildklieraandoening, waarbij de schildklier te hard werkt, door een auto-immuundefect.

In de maanden ervoor had ik het ongelofelijk druk gehad op mijn werk met allerlei vervelende situaties. Ik heb me daar erg slecht bij gevoeld. Mijn klachten waren: spierzwakte (ik kwam de trap bijna niet meer op en kon niet meer sporten), opgejaagd en rusteloos, doodmoe, nachtelijk zweten, zeer frequente stoelgang en afvallen, terwijl ik veel meer dan normaal at.

Al na de eerste behandeling voelde ik me heel anders, veel energieker en veel meer in staat mijn dagelijkse taken te volbrengen. In de weken erna begon ik mij langzamerhand weer “normaal” te voelen, terwijl mijn bloedwaardes maar heel langzaam daalden en toen eigenlijk nog te hoog waren. De internist begreep niet dat ik met deze waardes me toch zo goed voelde.

Ik ging bij Marjolein wél door een heel proces en het was niet altijd gemakkelijk. Marjolein had me uitgelegd dat haar vorm van acupunctuur oude belemmerende gedragspatronen aanpakt en ik wist dat dát de oorzaak was van mijn ziekte. Soms voelde ik me vlak na een behandeling heel emotioneel of kwamen er allerlei oude symptomen naar boven. Dit duurde dan maar een paar dagen, en dan reguleerde het weer.

Uiteindelijk ben ik daardoor echt heel erg veranderd. Ik zorg veel beter voor mezelf en ga niet meer over mijn grenzen. Na 40 jaar nagels te hebben gebeten, is van het ene op het andere moment deze gewoonte verdwenen uit mijn leven en heb ik duidelijk een grote innerlijke onrust kunnen omzetten in rust en zelfvertrouwen.

Het is een heel proces geweest en ik had het voor geen goud willen missen. Ook was het fijn om zo regelmatig met Marjolein te kunnen praten over alles wat er gebeurde; zij heeft me echt in het proces begeleid!

– Xenia –

Suzan, haar ervaringen bij schildklierproblemen en burn-out

Na wat research op internet naar een goede acupuncturist in Utrecht kwam ik op de site van Marjolein. Ik had last van mijn schildklier en ik was uitgevallen op het werk vanwege burn-out klachten. Gelukkig kon ik snel een afspraak maken voor een intakegesprek.

Marjolein vertelde wat acupunctuur voor mijn kon doen en hoe een traject eruit zou zien. Tijdens de consulten vond ik naast de acupunctuurbehandeling, vooral ook de gesprekken met Marjolein heel prettig en leerzaam. Ze luistert naar je, ze neemt de tijd voor je en ze stelt goede vragen. Dankzij de acupunctuur en de gesprekken voel ik me nu veel rustiger (geen opgejaagd gevoel meer), ik voel me meer in balans, veel positieve energie, ik heb meer zelfvertrouwen en ik heb meer compassie naar mezelf.

Ik kan Marjolein daarom van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een goede acupuncturist!

– Suzan –