Burnout Therapie

Therapie bij burnout is in de eerste instantie gericht op het tot rust komen na een stressvolle periode. Als je tot rust bent gekomen kan je weer beginnen met het opbouwen van je energie en lichamelijke kracht. Doordat je na de acupunctuur behandeling weer meer in je lichaam komt, krijg je ook meer vertrouwen in je lichaam en in jezelf. Dit proces kan enkele maanden duren en het is goed deze tijd voor jezelf ook te nemen.

 

Stappen in herstel in jouw tempo

Na een burnout werkt je lichaam niet meer zoals je gewend bent. Je lichaam voelt als het ware vreemd aan en ben je het contact met je lichaam verloren. Het herstellen van een burn-out gaat in fases.

  1. De eerste fase is één van leren ontspannen. Het lichaam is dit ontwent en heeft tijd nodig om mentaal en lichamelijk tot rust te komen.
  2. De tweede fase ga je leren opbouwen van activiteiten. In deze fase kijken we naar wat jouw stress geeft en waar je van uitgeput raakt. Deze stress blokkeert je herstel. In het herstel ga je leren anders naar deze stress te kijken, waardoor je ook in deze situaties kan ontspannen.
  3. In de laatste fase leer je weer in je kracht te gaan staan en uit te gaan van je eigen kwaliteiten. Je leert wat goed voor jou is en wat niet en waar je grenzen liggen. Je leert je realiseren waar je kracht ligt en hoe jij balans kan creëren in jouw leven.

 

Jouw unieke herstelproces

Ieder herstelproces is uniek en de ervaring van elke cliënt bij burnout is persoonlijk. Jouw lichaam heeft een eigen wijsheid. Een onderdeel van burnout therapie is je lichaam weer te gaan voelen kun je beter beslissen wat bij jou past en wat niet. Ons gevoel leert ons wat we belangrijk vinden, wat we willen en waar onze grens ligt. Wanneer we alleen beslissingen nemen vanuit ons verstand, onze ratio, nemen we vaak niet meer waar of we over onze grenzen heengaan en onze passie nog wel volgen. Door je lichaamsbewustzijn te versterken en je van je gevoelens bewust te zijn kom je dichter bij je kern, dat wat voor jou belangrijk is.

 

Therapie burnout: acupunctuur en coaching

De unieke combinatie van acupunctuur en coaching helpt jouw lichaamsbewustzijn te vergroten. Acupunctuur helpt je weer te kunnen ontspannen en met coaching leer je waar je vast loopt bij jouw herstel. Je leert weer het signaal te herkennen dat je moet rusten, wat je normaalgesproken zou negeren.

Acupunctuur helpt jou te ontspannen door het zetten van naalden krijgt het lichaam het signaal om spanning los te laten. Het heft spanningsblokkades in rug, schouders, buik en hoofd op. Daarnaast versterkt acupunctuur je lichaamsbewustzijn.

Tijdens het consult kijken we daarom naar jouw persoonlijke verhaal. De combinatie van acupunctuur en coaching geeft je de energie om met een andere blik naar je eigen situatie te gaan kijken en die positief te beïnvloeden.

Neem voor meer informatie of voor het maken van een afspraak contact op met Marjolein Kranendijk T: 06-19173050