Vermoeidheid Klachten en behandeling

Vermoeidheid kent vele vormen en oorzaken. Het kan komen door overwerken, verkeerde voeding of omstandigheden binnen je privésituatie. Stress is dan een belangrijke oorzaak. Moeheid is een uiting van de lichamelijke spanning, die door stress wordt veroorzaakt. Vermoeidheid kan ook een gevolg zijn van andere klachten zoals pijn, slapeloosheid, burn-out, depressie of een chronische ziekte. Acupunctuur kan helpen klachten te verminderen en je meer energie te geven.

Symptomen

Vermoeidheidsklachten herken je aan een gebrek aan energie, een gevoel van lusteloosheid, zware ledematen, het gevoel dat er niks uit je handen komt of juist een gevoel van rusteloosheid, waardoor je moeilijk kunt ontspannen en niet oplaadt. Je merkt dit aan het vermoeide gevoel na een nacht slapen. Je lichaam heeft zich dan onvoldoende kunnen herstellen. Je kunt je zowel lichamelijk als geestelijk moe voelen. In het laatste geval spreken we van psychische vermoeidheid.

Behandeling met acupunctuur

Bij vermoeidheidsklachten zijn er vaak energieblokkades in het lichaam, wat maakt dat je lichaam niet (voldoende) kan opladen. Door het opheffen van de blokkades met acupunctuur kan energie beter door het lichaam stromen en voel je je vitaler. Een voorbeeld van zo’n blokkade is piekeren of een chronische ziekte. Piekeren en chronisch ziek zijn kosten veel energie en zorgen ervoor dat je minder energie hebt voor andere activiteiten.

Uit onderzoek blijkt dat acupunctuur werkt bij vermoeidheid. In mijn praktijk merk ik dat vermoeidheidsklachten goed reageren op acupunctuur zowel wanneer stress de oorzaak is als bij een chronische ziekte. Ik stem de behandeling af op jouw persoonlijke situatie en behoefte. Tijdens het intakegesprek stel ik daarom vragen over jouw leven om erachter te komen wat de oorzaak van jouw klachten zijn.

Wil je een afspraak maken of meer informatie over acupunctuur? Dan kun je mij bellen of mailen, Marjolein Kranendijk, acupuncturist, coach en apotheker (niet praktiserend) T: 06-19173050 of E: acupunctuur@acupunctuurbijmarjolein.nl