Menopauze, een holistische aanpak met acupunctuur

Soepel door de menopauze met acupunctuur? 

 • Minder hormonale schommelingen
 • Minder opvliegers, stemmingswisselingen en slapeloze nachten
 • Meer levensenergie

Een nieuwe levensfase

De menopauze is voor veel vrouwen de aankondiging van een nieuwe levensfase. De veranderingen in deze fase kunnen gepaard gaan met lichamelijk, emotionele en mentale klachten. De meest bekende zijn opvliegers en veranderingen in de menstruatiecyclus. Maar naast deze lichamelijke ongemakken kun je als vrouw ook last hebben van angsten, depressies of geheugenvermindering. Al deze ongemakken kunnen je onzeker maken. Vanuit een holistische aanpak kijken we gezamenlijk hoe we jou soepel door deze fase kunnen leiden met zo min mogelijk klachten.

 

Klachten tijdens de menopauze

De meeste klachten in de overgang ontstaan door een afname van het hormoon oestrogeen, dat betrokken is bij de rijping van een eicel tijdens de cyclus. Veelvoorkomende klachten tijdens de menopauze zijn:

 • Opvliegers en nachtelijk zweten
 • Onregelmatige menstruatie met meer of juist minder bloedverlies tot de menstruatie volledig stopt.
 • Stemmingswisselingen, zoals geïrriteerdheid, toegenomen angsten en onverklaarbare huilbuien en zelfs somberheid.
 • Slapeloosheid,
 • Veranderingen in seksualiteit, zoals vaginale droogheid en verminderd libido
 • Gewichtstoename m.n. rond de buikstreek,
 • Concentratieproblemen en geheugenveranderingen,
 • Huidproblemen door een drogere huid en verminderde elasticiteit

Omdat deze klachten zo divers zijn kunnen overgangsklachten verward worden met schildklierproblemen, burn-out, depressie of slaapstoornissen. Hierdoor kan je bij verschillende specialisten lopen zonder het gevoel begrepen te worden.

 

Een holistische aanpak met coaching en acupunctuur

Tijdens de consulten kijken we wat er speelt in jouw leven. We kijken hoe de verschillende klachten samenhangen en waar de oorzaak ligt. Voel je je bijvoorbeeld somber, omdat er weinig uit je handen komt vanwege slaap tekort, dan pakken we dat als eerste aan.

De overgang kan voor vrouwen ook een reden zijn een nieuwe weg in te slaan. Vragen als wie ben ik en wat wil ik eigenlijk echt kunnen opnieuw een rol gaan spelen. De menopauze kan het begin zijn van het opnieuw afstemmen op wat je wilt in jouw leven en wat jij nodig hebt om gezond en gelukkig ouder te worden.

Door de oorzaak aan te pakken en te kijken wat jij nodig hebt, kom je sneller terug in balans. Met gesprekken en de acupunctuurbehandeling leer je bewuster te kiezen wat goed is voor jou en komt jouw zelfvertrouwen en levensenergie weer terug.

 

Afspraak maken

Wil jij weer in balans komen tijdens de overgang? Mail of bel mij voor een afspraak, Marjolein Kranendijk acupunctuur@acupunctuurbijmarjolein.nl of 06-19173050.