Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

Het eerste consult is een intakegesprek. In het intakegesprek stel ik naast vragen over jouw klachten ook algemenere vragen. Wie ben je, wat houdt je nu bezig, wat verwacht je van de behandeling. De eerste behandeling kan aansluitend of tijdens een volgend consult plaats vinden. Een consult duurt driekwartier tot een uur. Voor een goed effect van de behandeling is het in het begin het beste om wekelijks een afspraak te maken.

Hoe ziet een acupunctuurconsult eruit?

Vijf Elementen Acupunctuur is een vorm van acupunctuur die werkt volgens een vAcupunctuur en moxaast stappenplan.

Stap 1. Verwijderen van negatieve spanning in het lichaam.
Stap 2. Bevorderen van de doorstroming van energie in het lichaam door het opheffen van blokkades.
Stap 3. Het herstellen van je eigen energie en kracht met behulp van moxa. Moxa is een verwarmend kruid dat het lichaam voedt. Boven het punt aangestoken heeft het een verwarmend effect.

Het zetten van naaldjes voelen de meeste mensen nauwelijks. De sensaties die kunnen optreden zijn tintelen, een zwaar gevoel of druk rond het acupunctuurpunt. Naast het zetten van naaldjes geef ik ook leefstijladviezen.

Wat kunt u van acupunctuur verwachten

Veel klachten en aandoeningen reageren goed op acupunctuur. Dit kunnen recente klachten zijn en ook klachten die al gedurende langere tijd bestaan.

Acupunctuur werkt wanneer je gaat transpireren, overgeven, hoofdpijn krijgt, overvallen wordt door plotselinge moeheid, onbedwingbare huilbuien… Het zijn vaak tekenen van effectiviteit van de behandeling. Er is wat losgemaakt, afvalstoffen komen vrij, daar voelt u zich even wat minder lekker door, maar dat is goed.
Nadat klachten eerst verergeren kun je een vermindering van de klachten ervaren en heb je minder medicijnen nodig.

Het doel van de acupunctuur is de doorstroming van energie in het lichaam te herstellen, zodat er een nieuwe balans ontstaat. Dit merk je doordat je je weer energieker voelt. Dit is ook wat de meeste mensen ervaren nadat ze een aantal acupunctuurbehandelingen hebben gehad: ze voelen zich vitaler, hebben meer plezier in hun leven en kunnen beter hun grenzen stellen.

Wil je weten of acupunctuur ook voor jou geschikt is maak dan afspraak voor een vrijblijvend gesprek met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050. Ik ben acupuncturist in Utrecht gespecialiseerd in de behandeling van stress, burn-out, depressie en angsten.