Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

Het eerste consult is een intakegesprek. In het intakegesprek stel ik naast vragen over jouw klachten ook algemenere vragen. Wie ben je, wat houdt je nu bezig, wat verwacht je van de behandeling. De eerste acupunctuurbehandeling vindt plaats tijdens het volgende consult. Een consult bestaat uit coaching en acupunctuur en duurt één tot anderhalf uur.

Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

Vijf Elementen Acupunctuur is een vorm van acupunctuur die werkt volgens een vAcupunctuur en moxaast stappenplan.

Stap 1. Verwijderen van negatieve spanning in het lichaam.
Stap 2. Bevorderen van de doorstroming van energie in het lichaam door het opheffen van blokkades.
Stap 3. Het herstellen van je eigen energie en kracht met behulp van moxa. Moxa is een verwarmend kruid dat het lichaam voedt. Boven het punt aangestoken heeft het een verwarmend effect.

Het zetten van naaldjes voelen de meeste mensen nauwelijks. De sensaties die kunnen optreden zijn tintelen, een zwaar gevoel of druk rond het acupunctuurpunt. Naast het zetten van naaldjes geef ik ook leefstijladviezen.

Wat kunt u van acupunctuur verwachten

Veel klachten en aandoeningen reageren goed op acupunctuur. Dit kunnen recente klachten zijn en ook klachten die al gedurende langere tijd bestaan.

Acupunctuur werkt wanneer je gaat transpireren, overgeven, hoofdpijn krijgt, overvallen wordt door plotselinge moeheid, onbedwingbare huilbuien… Het zijn vaak tekenen van effectiviteit van de behandeling. Er is wat losgemaakt, afvalstoffen komen vrij, daar voelt u zich even wat minder lekker door, maar dat is goed.
Nadat klachten eerst verergeren kun je een vermindering van de klachten ervaren en heb je minder medicijnen nodig.

Het doel van de acupunctuurbehandeling is de doorstroming van energie in het lichaam te herstellen, zodat er een nieuwe balans ontstaat. Dit merk je doordat je je weer energieker voelt. Dit is ook wat de meeste mensen ervaren nadat ze een aantal acupunctuurbehandelingen hebben gehad: ze voelen zich vitaler, hebben meer plezier in hun leven en kunnen beter hun grenzen stellen.

Waarom acupunctuur en coaching combineren?

In mijn consulten combineer ik acupunctuur en coaching. Ik gebruik deze combinatie, omdat hoe je denkt invloed heeft op hoe je je voelt. Een belangrijk onderdeel van het consult is dat jij jezelf op een positieve manier leert begeleiden. Een voorbeeld hiervan is bij depressieve klachten dat we onszelf in gedachten neerhalen over wat er allemaal niet lukt in ons leven. Door contact te maken met wat we eigenlijk willen en dat te voelen, kunnen we een positieve verandering maken.

Wil je weten of acupunctuur en coaching ook jou kan helpen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050. Ik ben acupuncturist in Zeist gespecialiseerd in de behandeling van stress, burn-out, depressie, angsten, traumaverwerking en auto-immuunziekten.