Hoe ziet een acupunctuurbehandeling bij mij eruit?

Tijdens de consulten kijk ik altijd naar wat jouw leven te maken heeft met jouw klachten. Een consult bestaat daarom uit een coachingsgesprek en een acupunctuurbehandeling. Het coachingsgesprek geeft jou inzichten in jouw leven en mij als behandelaar richting in wat jij nodig hebt tijdens de acupunctuur. Ik merk dat dit een 1 + 1 = 3 effect heeft, waardoor de sessies dieper doorwerken en genezing sneller optreedt. 

De waardevolle combinatie van coaching en acupunctuur

In mijn consulten combineer ik acupunctuur en coaching. De consulten zijn gericht op het leren herkennen van de oorzaak van jouw klachten. Dit betekent dat we op zoek gaan naar wanneer jouw klachten zijn ontstaan en wat er toen in jouw leven speelde. Liep je bijvoorbeeld vast op je werk of speelde er een conflict binnen je relatie of je gezin van herkomst? Kon je dat makkelijk oplossen of ben je gaan piekeren, je terug gaan trekken of vond je het onterecht en is er een conflict ontstaan? Welke reactie dan ook, het heeft invloed op ons gemoed en fysieke welzijn.

De coachingsgesprekken geven je inzicht hoe je hiermee om bent gegaan en hoe je er nu mee om wilt gaan. Een belangrijk onderdeel van het consult is dat jij jezelf op een positieve manier leert begeleiden. Een voorbeeld hiervan is bij depressieve klachten. Bij een depressie kunnen we onszelf in gedachten neerhalen over wat er allemaal niet lukt in ons leven of bij chronische klachten wijzen we onszelf af, omdat we dat zwak vinden. Door contact te maken met wat we eigenlijk willen en dat te voelen, kunnen we een positieve verandering maken.

De acupunctuur helpt om wat we tijdens de coachingsgesprekken losmaken te integreren in jouw systeem en meer vanuit een authentieke en ontspannen houding naar de situatie te kijken.

Hoe ziet een acupunctuurbehandeling eruit?

Acupunctuurbehandeling en coaching

Tijdens de acupunctuurbehandeling voel ik als eerste de pols om te kijken waar jouw energie blokkeert. Op basis daarvan bepaal ik waar de naaldjes gezet moeten worden om jouw energie te laten doorstromen. Het zetten van naaldjes voelen de meeste mensen nauwelijks. De sensaties die kunnen optreden zijn tintelen, een zwaar gevoel of druk rond het acupunctuurpunt.

Acupunctuur werkt wanneer je je vermoeid of rustiger voelt. In sommige gevallen kun je gaan transpireren, overgeven, hoofdpijn krijgen, overvallen worden onbedwingbare huilbuien… Het zijn vaak tekenen van effectiviteit van de behandeling. Er is wat losgemaakt.  Afvalstoffen komen vrij, die het lichaam aan het afvoeren is. Daar voelt u zich even wat minder lekker door, maar met een dag of twee is dat vaak wel over. Vaak na een aantal behandelingen begint u zich beter te voelen.

Het doel van de behandeling is tweeledig en verloopt volgens een vast stappenplan:

Stap 1. Bevorderen van de doorstroming van energie in het lichaam door het opheffen van blokkades. Waar stress zich in het lichaam vastzet, blokkeert onze levensenergie.

Stap 2. Het herstellen van jouw eigen energie. Dit merk je doordat je je weer energieker voelt. Dit is ook wat de meeste mensen ervaren, nadat ze een aantal acupunctuurbehandelingen hebben gehad: ze voelen zich vitaler, hebben meer plezier in hun leven en kunnen beter beslissen wat goed is voor.

De ervaring van een cliënt

“Een aantal jaren had ik last van duizelingen (zo noem ik het) en was ik naarstig op zoek naar de oorzaak en met name een remedie om ervan af te komen. Na verschillende onderzoeken en behandeltrajecten zonder resultaat ben ik (mede door het lezen van ervaringen van anderen!) bij Marjolein terecht gekomen. In mijn eerste gesprek was ik op zoek naar een ‘label’, wat heb ik en hoe kom ik ervan af? Een label lijkt houvast te bieden zodat je direct richting een oplossing kunt gaan werken. Al snel kwam ik erachter dat ik erg onrustig werd door deze zoektocht naar het label, en dat het veel belangrijker was om de oorzaak van de klachten te achterhalen en hoe ik de klachten ervaarde (zowel in fysieke als mentale uitingen). 

Vanuit daar zijn we verder gegaan. Mijn primaire wens was het verminderen van klachten op het moment dat ze plaatsvinden. De acupunctuur sessies hebben me daar ontzettend bij geholpen en op het moment dat de klachten weer opkomen heb ik een aantal handvaten die mij helpen bij het direct verminderen van de klachten. Mijn secundaire vraag was het voorkomen van de klachten. De gesprekken hebben me aan het denken gezet en ook richting de oorzaken van de klachten gewezen. We zitten nog middenin de behandelingen en ik ben ervan overtuigd dat als we zo doorgaan dat de duizelingen grotendeels verleden tijd zullen zijn!

Marjolein houdt je goed een spiegel voor om je af te vragen waarom je sommige keuzes maakt of hebt gemaakt in je leven. Deze inzichten zijn extreem waardevol en hebben naast het directe effect op de klachten mij ook tot een ander en (in mijn ogen) beter persoon gevormd.” 

Maak een afspraak voor een acupunctuurbehandeling

Wil je weten of acupunctuur en coaching ook jou kan helpen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met mij, Marjolein Kranendijk T 06-19173050. Ik ben acupuncturist in Zeist gespecialiseerd in de behandeling van stress, burn-out, depressie, angsten, traumaverwerking en auto-immuunziekten.