Acupunctuur bij reuma

Als reumapatiënt wordt je regelmatig geconfronteerd met je ziekte. De pijn, de stijfheid en misschien ook wel de slapeloze nachten herinneren je er dagelijks aan. Hoe je omgaat met je ziekte is voor iedereen anders. De een maakt er grapjes over, de ander maakt zich zorgen en soms is het gewoonweg frustrerend als je niet kan doen door je ziekte wat je graag wil. Acupunctuur kan bij reuma klachten verminderen en je meer energie geven.

Behandeling van reuma met acupunctuur

Acupunctuur is een 5000 jaar oude geneeswijze, die ontstaan is in China. De behandeling bestaat uit het zetten van kleine naaldjes en moxa op acupunctuurpunten op de huid. Moxa is een kruid. Dit wordt aangestoken op het acupunctuurpunt en geeft een infrarode straling af. Het verwarmende effect van moxa stimuleert de doorbloeding, vermindert pijn en het bevordert het herstel van het lichaam. Het zetten van kleine naalden vermindert lichamelijke spanning en brengt je ook mentaal tot rust. Dit laatste is belangrijk, maar wordt helaas meestal vergeten bij de behandeling van chronische ziekten, zoals reuma.

Lichamelijk en mentaal

Want als reumapatiënt kun je door je lichamelijke klachten ook last krijgen van mentale en geestelijke klachten, zoals vermoeidheid, minder zin om af te spreken met vrienden en familie, piekeren, somberheid of zelfs slapeloosheid. Hierdoor heeft je lichaam minder energie om te herstellen en kun je minder aan. Acupunctuur kan dit voorkomen doordat het zowel op lichamelijk als geestelijk niveau werkt. Het stimuleert de doorstroming in het lichaam, vermindert daardoor klachten en ontspant lichamelijk en geestelijk. Door het ontspannende effect kan het lichaam weer herstellen.

Consult

Tijdens het acupunctuurconsult besteed ik zowel aandacht aan je lichamelijke klachten als je mentale welzijn. Ik zal daarom ook vragen naar je leven, relaties en je werk. Leefomstandigheden kunnen van invloed zijn op je klachten en hoe je met je klachten omgaat.

Als je afspraak wilt maken of wilt weten wat acupunctuur voor jou kan betekenen, neem dan contact op met Marjolein Kranendijk. T: 06-19173050