Veelgestelde vragen over Acupunctuur

Vraag 1. Met welke klachten kan ik naar een acupuncturist?

Je kunt met allerlei klachten bij een acupuncturist terecht, bijvoorbeeld:

Je kunt hier meer over lezen op de website van de World Health Organisation (WHO).

Vraag 2. Voel je iets van de acupunctuurnaalden?

Nee. Een acupuncturist gebruikt hele kleine naaldjes, waarvan je het prikje nauwelijks voelt. Soms ervaren mensen een zwaar gevoel, tinteling of schokje. Dat betekent dat de energieblokkade is opgeheven en de energie op die plek weer gaat stromen.

Vraag 3. Hoe weet ik of acupunctuur helpt?

De behandeling werkt wanneer:

  • je een vermindering van de klachten ervaart,
  • je minder medicijnen nodig hebben
  • je gaat transpireren, overgeven, hoofdpijn krijgt, overvallen wordt door plotselinge moeheid, onbedwingbare huilbuien… Het zijn vaak tekenen van effectiviteit van de behandeling. Er is wat losgemaakt, afvalstoffen komen vrij, daar voelt u zich even wat minder lekker door, maar dat is goed.

Vraag 4. Heb ik een doorverwijzing nodig van mijn huisarts ?

Nee. Je kunt zonder doorverwijzing naar een acupunturist.

Vraag 5. Wordt mijn acupunctuurbehandeling vergoed?

Acupunctuur wordt vergoed afhankelijk van je aanvullende verzekering. Je polisvoorwaarden of zorgverzekeraar kunnen je daar meer informatie over geven. Ook kun je kijken op de Zorgverzekeringwijzer hoeveel jouw zorgverzekering vergoed.

Vraag 6. Hoe ziet een acupunctuur behandeling eruit?

Een acupunctuurbehandeling bestaat uit gespreksbegeleiding en het zetten van kleine naalden. Het eerste consult is een intakegesprek. Tijdens de vervolgconsulten vindt de behandeling plaats. Lees meer.

Vraag 7. Ik ben zwanger. Kan ik dan naar een acupuncturist?

Ja. Je kunt tijdens je zwangerschap naar een acupuncturist. Vertel de acupuncturist wel dat je zwanger bent. Dit is namelijk wel belangrijk voor de behandeling.

Heb je nog vragen over acupunctuur, neem dan contact met mij op: Marjolein Kranendijk, T 06-19173050. U kunt ook mailen.

Vraag 8. Ik heb een klacht over de behandeling van mijn acupuncturist?

Als je een klacht hebt over je acupuncturist, probeer dit dan eerst met hem/haar te bespreken. Zo kun je gezamenlijk tot een oplossing komen. Lukt het niet om er met elkaar uit te komen? Volg dan de klachtenprocedure voor het indienen van jouw klacht en een goede afhandeling.