Ziekte van Graves

Ben jij gediagnosticeerd met de ziekte van Graves? En wil jij op een natuurlijke manier beter worden? Laten we dan samen kijken, hoe we de balans in jouw lichaam weer kunnen herstellen. Met coachingsgesprekken kijken we, wat in jouw leven speelt en wat jij nodig hebt om weer te herstellen. De acupunctuur helpt jou om weer te ontspannen en je levensenergie te herstellen.

Wat is de ziekte van Graves?

De ziekte van Graves heet in medische termen hyperthyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de schildklier. De schildklier gaat hierdoor te veel hormonen aanmaken. Door een overschot aan schildklierhormonen versnellen stofwisselingprocessen in het lichaam. Dit leidt tot klachten als hartkloppingen, vermoeidheid, slapeloosheid, gewichtsverlies, spierpijnen, zweten en soms oogklachten.

Behandeling van ziekte van Graves

Een reguliere behandeling bestaat uit medicatie, het verwijderen van een deel van de schildklier of het nemen van een radioactieve slok. Beide laatste behandelingen zijn definitief en kunnen voor klachten op de lange termijn zorgen, zoals een te kort aan schildklierhormonen. Behandeling met acupunctuur en coaching kan dan uitkomst bieden, omdat het op een natuurlijk manier het lichaam balanceert. Lees ook de ervaringen van mijn cliënten.

Acupunctuur en coaching

In de behandeling kijk ik naar jouw klachten vanuit een holistische aanpak. Dat betekent dat ik kijk naar wat jouw klachten te maken hebben met jouw leven. Een voorbeeld hiervan is kijken naar wat verergering van jouw klachten geeft en waardoor jouw klachten beter worden.

Een behandeling bestaat daarom uit een coachingsgesprek en een acupunctuurbehandeling. Het coachingsgesprek geeft jou inzichten in jouw leven en mij als behandelaar richting in wat jij nodig hebt tijdens de acupunctuur. Ik merk dat dit een 1 + 1 = 3 effect heeft, waardoor de sessies dieper doorwerken en vitaliteit sneller herstelt.

Maak een afspraak

Wil je weten of acupunctuur en coaching ook jou kan helpen? Bel dan voor meer informatie of maak dan een afspraak voor een intakegesprek met mij. Marjolein Kranendijk, acupuncturist, coach en apotheker (n.p.) T 06-19173050.