Waar herken je een burnout aan?

Een burnout betekent in het kort gezegd dat jouw lichaam “opgebrand” oftewel uitgeput is. Een burnout is meestal het gevolg van een opeenstapeling van stress na een langdurige periode, waarbij je over jouw eigen grenzen bent gegaan. Met acupunctuur en coaching kijken we wat jij op dit moment nodig hebt om te herstellen. 

Hoe herken je een burn-out?

Burnout herkennen en behandelen
Een burnout herken je aan een gevoel van uitputting

Een burn-out herken je aan een gevoel van uitputting, vermoeidheid, een gebrek aan energie om zelfs alledaagse dingen te doen, zoals het huishouden, afspreken met vrienden of op je werk het gevoel hebben dat je niks meer presteert. Daarnaast hebben mensen met een burn-out last van allerlei symptomen van stress, zoals hoofdpijn, rusteloosheid en slapeloosheid. Dit kan in combinatie met een gevoel van rusteloosheid en andere mentale klachten zoals piekeren en een slecht concentratievermogen zijn.

Herstel van een burn-out

Het herstel van een burnout gaat in fases. Therapie bij burnout is in de eerste instantie gericht op het tot rust brengen van het lichaam en de gedachten na een stressvolle periode. Dit kan een aantal weken tot 2 maanden duren. Als je met een burn-out zelf moeilijk tot rust kan komen, is het goed hierbij hulp te zoeken. In deze fase kan acupunctuur helpen om te ontspannen.

Na de periode van rust komt er een fase van reflectie en verwerking. Vragen als “hoe ben ik in deze burn-out terecht gekomen?”, “wat wil ik hieraan veranderen?” en “hoe wil ik nu verder?” staan hierbij centraal. Acupunctuur en coaching kan je helpen je bewust te worden van wat goed is voor jou en wanneer je over je grenzen gaat.

Tot slot kun je weer beginnen met het opbouwen van jouw energie en lichamelijke kracht. Doordat je na een acupunctuur behandeling weer meer in contact jouw lichaam komt, krijg je jouw zelfvertrouwen weer terug.

 

Behandeling met acupunctuur en coaching

De combinatie van acupunctuur en coaching is een effectieve therapie bij burn-out.  Hierdoor kan ik afgestemd op je proces jou persoonlijk begeleiden en komen we sneller tot de kern van het probleem. Omdat voor iedereen de balans anders is kijken we met behulp van coaching, waarom jouw energiebalans verstoord is. We kijken naar thema’s wat bij jou stress veroorzaakt heeft en hoe kun je hier anders mee omgaan. Uit de ervaringen van mijn cliënten zie ik dat dit een persoonlijke proces is, wat voor iedereen uniek is. Je leert je eigen lichaam beter kennen en het herstel je het vertrouwen in jezelf en je eigen lichaam.

Heb je last van een gevoel van uitputting of ben je oververmoeid, dan is het goed om hulp te zoeken. Als je wilt weten wat acupunctuur voor jou kan beteken, neem dan contact op met Marjolein Kranendijk. T: 06-19173050