Ervaring acupunctuur bij burn-out, een persoonlijk proces

In de begeleiding bij het herstel van een burn-out kijk ik naar jouw persoonlijke proces. Ik kijk naar de fase van herstel waar jij in zit. Op basis daarvan kijken we wat jij op dit moment nodig hebt en wat jij aan kan en wat niet. Zo kan je in jouw tempo weer opbouwen. De ervaringen van cliënten leert dat acupunctuur bij burn-out het herstelproces ondersteunt door ontspanning en stress symptomen in het lichaam te verminderen. Hieronder leer je de ervaring acupunctuur bij burnout van enkele van mijn cliënten. 

 

Herstel, een persoonlijk proces

‘Zonder daar zelf erg in te hebben gehad, rende ik mezelf al tijden voorbij. Heel cliché, maar waar. Ik belandde in een burn-out.

Daar had ik weleens van gehoord, maar een beeld had ik er niet bij ‘dan ben je vast een beetje moe’. Nee. Je bent moeier dan dat, voelt je ellendig, depressief, verloren en je weet niet waar je moet beginnen. Ik ging opzoek naar hulp en kwam bij Marjolein terecht.

Zij heeft mij gedurende anderhalf jaar enorm ondersteund (zolang kan het duren). Niet alleen met haar begripvolle benadering en luisterend oor, maar ook het inzicht die de behandelingen me hebben gegeven. Een vraag die ze me vaak stelde was ‘hoe voelt dat en waar voel je dat’? Met andere woorden: ik voelde niet en probeerde alles rationeel te benaderen. Marjolein heeft mij ontzettend geholpen om er weer bovenop te komen, weer te voelen en te ontspannen met vragen als: “Waar word ik blij van? Is deze activiteit nu misschien teveel?”

Daarnaast hebben de behandelingen een positief effect gehad op mijn nachtrust en in het algemeen, aan de balans in mijn lichaam. Inmiddels ben ik begonnen aan een nieuwe stap en zal Marjolein blijven bezoeken om mij hierin te ondersteunen.’

– Rick –

 

Ervaringen met acupunctuur, wat heeft het gebracht?

Ik heb veel gehad aan de behandelingen. Tijdens de behandelingen dacht ik wel, ja jeetje moet ik weer alles oprakelen uit het verleden? Door Marjoleins rustige, fijne luisterhouding en nieuwsgierigheid naar de klacht achter de klacht durfde ik hier toch door heen te gaan.

In het begin had ik veel frustraties en emoties. Op een gegeven moment werd het rustiger en kon ik vanuit een andere kant en met meer afstand naar het probleem kijken. Dit heeft mij zowel privé als in mijn werk erg geholpen.
Heel erg bedankt voor alles!

– Loes –

 

peter eravring acupunctuur bij burnoutDe ervaring met acupunctuur bij burn-out en depressie

Ik heb ruim anderhalf jaar gevochten tegen een zware depressie die volgens mijn artsen begon als een burn-out. Met gesprekken en medicijnen is getracht de balans in positieve zin te doen doorslaan. Alle mogelijke combinaties van medicijnen zijn op mij uitgeprobeerd, zonder enig resultaat. Het enige wat de medicijnen deden was mijn gevoelsbereik tot een minimum beperken.

Met de moed der wanhoop ben ik mij gaan oriënteren op niet-westerse behandelmethoden. Ik kwam uit bij acupunctuur. Voor de duidelijkheid, ik was aan het afbouwen van de laatste medicatie op aanraden van de behandelende psychiater om te kijken wat er zou gebeuren. Zowel mijn psychiater als mijn psycholoog stonden zeer positief tegenover mijn nieuwe stap.

Na de eerste behandeling merkte ik al een grote verandering. Er bleken verschillende grote blokkades in mijn lichaam aanwezig te zijn. Marjolein heeft deze met de acupunctuurbehandelingen laten verdwijnen. Ik kreeg meer energie, voelde me vrolijker, vrijer, completer. Vooral de combinatie van praten en de ervaring van acupunctuur bij burnout werkte voor mij uitstekend. Marjolein stelde vragen die mij de afgelopen jaren nooit zijn gesteld. En altijd vraagt zij of ik specifieke problemen had, die zij dan ter plekke behandelde.

Natuurlijk denk ik de laatste tijd vaak dat ik veel eerder naar Marjolein had moeten gaan, maar ik kan de tijd niet terugdraaien. Uiteindelijk gaat het erom dat ik me nu goed voel en geniet van elke dag dat ik me goed voel. Op het moment dat ik wakker word, denk ik: “Wat heerlijk, ik mag opstaan!” Die gedachte heb ik heel lang niet gehad.

– Peter –