Depressie

Wanneer je een depressie hebt, voel je je al langere tijd somber en heb je weinig zin om iets te ondernemen of om met mensen af te spreken. Depressieve klachten komen regelmatig voor. Er is pas sprake van depressiviteit als klachten langer dan twee weken aanhouden of regelmatig terug komen. Elke depressie is anders en heeft een andere oorzaak. Acupunctuur kan je helpen om weer de positieve kant van het leven te gaan zien.

Wanneer ben je depressief?

De belangrijkste symptomen zijn een somber gevoel bijna de hele dag en duidelijk minder plezier of interesse in de meeste activiteiten. Daarbij komen vaak lichamelijke en mentale klachten voor. Bijvoorbeeld minder of juist meer eetlust, slaapproblemen, gebrek aan energie, vermoeidheid, negatieve gevoelens over jezelf en moeite met concentreren.

Als je een aantal van deze symptomen bij jezelf herkent en merkt dat je sociale leven of je werk lijdt onder je klachten, dan is het verstandig om een behandeling te zoeken die voor jou geschikt is.

Behandeling depressie met acupunctuur

Acupunctuur is effectieve methode bij de behandeling van lichte tot matige depressie. Het behandelt zowel lichamelijke klachten als emotionele en mentale symptomen. In de acupunctuur gaan we ervan uit dat lichaam en geest verbonden zijn, waardoor er een wisselwerking ontstaat. Zo kunnen met acupunctuur negatieve gevoelens over onszelf en traumatische ervaringen worden geneutraliseerd.

Door het zetten van naaldjes stimuleert acupunctuur de doorstroming van energie in het lichaam. Blokkades als spanning of gevoelens van vermoeidheid en negativiteit kunnen hierdoor verdwijnen. Deze blokkades kunnen ons belemmeren in het leven op zowel fysiek, emotioneel of mentaal niveau. Gezamenlijk proberen we er achter te komen wat de bij jou depressieve klachten veroorzaakt en wat je belemmert je leven volledig te leven.

Wil je een afspraak maken voor behandeling? Je kunt mij bellen op tel. 06-19173050, Marjolein Kranendijk