Ziekte van Hashimoto

Ben jij gediagnosticeerd met de ziekte van Hashimoto? En wil jij op een natuurlijke manier beter worden? Laten we dan samen kijken, hoe we de balans in jouw lichaam weer kunnen herstellen. Met coachingsgesprekken kijken we, wat in jouw leven speelt en wat jij nodig hebt om je weer vitaal te voelen. De acupunctuur helpt jou om je levensenergie te herstellen.

Wat is de ziekte van Hashimoto?

De ziekte van Hasimoto heet in medische termen hypothyreoïdie. Het is een auto-immuunziekte, waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt tegen de schildklier. De immunologische ontstekingsreactie beschadigt langzaam de schildklier, waardoor het steeeds minder hormonen kan aanmaken. Stofwisselingsprocessen in het lichaam raken hierdoor ontregeld, wat leidt tot lichamelijke en psychische klachten.

Symptomen van de ziekte van Hashimoto

Klachten bij de ziekte van Hashimoto zijn o.a. vermoeidheid, kouwelijkheid, droge, bleke huid, geheugenverlies, spierzwakte, lusteloosheid en depressieve klachten. Deze klachten kunnen langzaam optreden, waardoor ze in de eerste instantie niet altijd erkend zijn als klachten van de ziekte van Hashimoto. Ook kunnen deze klachten veroorzaakt worden door andere ziektes, zoals stress. Bloedonderzoek moet uitwijzen of je last hebt van de ziekte van Hashimoto.

Een reguliere behandeling bestaat uit medicamenteuze behandeling met levothyroxine. In mijn behandeling kijk ik naar jouw klachten vanuit een holistische aanpak. Dat betekent dat ik kijk naar wat jouw klachten te maken hebben met jouw leven. Een voorbeeld hiervan is kijken naar wat verergering van jouw klachten geeft en waardoor jouw klachten beter worden of welke psychosociale problemen spelen er. Lees ook de ervaringen van mijn cliënten. 

Acupunctuur en coaching

Een behandeling bestaat daarom uit een coachingsgesprek en een acupunctuurbehandeling. Het coachingsgesprek geeft jou inzichten in de oorzaak en invloed van jouw ziekte op jouw leven. Het geeft mij als behandelaar richting in wat jij nodig hebt tijdens de acupunctuurbehandeling. De combinatie van acupunctuur en coaching heeft een sterker effect, waardoor de sessies dieper doorwerken en vitaliteit sneller herstelt.

Wil je weten of acupunctuur en coaching ook jou kan helpen? Bel dan voor meer informatie of maak dan een afspraak voor een intakegesprek met mij. Marjolein Kranendijk, acupuncturist, coach (i.o.) en apotheker (n.p.) T 06-19173050.