Kosten en vergoeding acupunctuur

Algemeen

Het eerste consult is een intakegesprek. De acupunctuurbehandeling vindt plaats tijdens de vervolgconsulten. Een consult duurt 60 tot 90 minuten. De kosten en vergoeding van een acupunctuur consult zijn afhankelijk van de duur van de behandeling en jouw aanvullende verzekering.

Wil je weten of acupunctuur geschikt is voor jou dan kun je kosteloos een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met mij, Marjolein Kranendijk.
T 06-19173050
E acupunctuur@acupunctuurbijmarjolein.nl

Prijzen van een consult:

Intakegesprek (1 uur) €75,-
Acupunctuur & coaching  (1 uur) €90,-
Acupunctuur & coaching uitgebreid (1,5 uur) €135,-

Vanaf 1 februari 2023 worden de nieuwe prijzen:

Intakegesprek (1 uur) €78,-
Acupunctuur & coaching  (1 uur) €94,-
Acupunctuur & coaching uitgebreid (1,5 uur) €140,-

Aan het eind van de afspraak kun je het consult contant betalen of overmaken naar het rekeningnummer op de zorgnota. De zorgnota krijg je na afloop van het consult per email toegestuurd. Op de zorgnota die je ontvangt staan de gegevens die nodig zijn voor het declareren van de nota bij jouw zorgverzekeraar, zoals jouw NAW-gegevens, de datum en een korte omschrijving van de behandeling. Je kunt met de factuur zelf de kosten van de behandeling bij jouw zorgverzekeraar declareren.

Als je afzegt of de afspraak wilt wijzigen, dan kan dat uiterlijk tot 48 uur van tevoren. Bij afzegging of wijziging na 48 uur breng ik het bedrag van het consult in rekening. Dit geldt ook bij verhindering door verkeersomstandigheden of vanwege werk.

Vergoeding acupunctuur

Afhankelijk van jouw aanvullende verzekering kun je de kosten voor het acupunctuurconsult geheel of gedeeltelijk vergoed krijgen door jouw zorgverzekeraar. Er is geen verwijsbriefje van de huisarts voor nodig. Hoeveel je van jouw zorgverzekeraar vergoed krijgt, kun je vinden in de polisvoorwaarden of op de Zorgverzekeringwijzer.

Omdat vergoeding van acupunctuur gaat vanuit de aanvullende verzekering heeft dit geen invloed op jouw eigen risico. Het eigen risico geldt alleen voor vergoeding van zorgkosten uit het basispakket.

Als acupuncturist ben ik aangesloten bij de NVTCG Zhong 0711790009906 (www.zhong.nl) en de KAB (http://www.kab-klachten.nl/). De KAB is een overkoepelende organisatie, die de kwaliteit van de complementaire zorg waarborgt. Mocht je een klacht hebben over de behandeling, neem dan contact met mij op. Dan kijken we of we er samen uit kunnen komen. Mocht dit niet lukken, dan kun je de klachtenprocedure volgen.