Acupunctuur bij Angsten en Paniekaanvallen

Angst is een natuurlijke emotie waar iedereen in het leven mee te maken heeft. Normaal gesproken verdwijnt de angst vanzelf als het gevaar voorbij is. Wanneer een angst lang aanhoudt of plotseling opkomt in ongevaarlijke situaties kan je spreken van een angststoornis. Angsten en paniekaanvallen kunnen ontstaan na langdurige stress of een traumatische ervaring. Wanneer je een traumatische ervaring onvoldoende hebt verwerkt, kan het zijn dat je lichaam het signaal blijft afgeven dat er een gevaarlijke situatie is. Je voelt je dan angstig voelt terwijl het niet meer nodig is. Maar hoe herken je een angststoornis of een paniekaanval? En wat kan acupunctuur betekenen bij angstklachten?

Symptomen

Symptomen bij angsten en paniekaanvallen kunnen zijn benauwdheid, hyperventilatie, hartkloppingen, misselijkheid, buikpijn of duizeligheid, gevoel van verlamming of in het ergste geval depersonalisatie (het gevoel het contact met jezelf kwijt te raken). De angst kan zo sterk worden dat het omslaat in paniekaanvallen. Bij paniekaanvallen kan je het gevoel hebben alle controle te verliezen of bang zijn om dood te gaan.

Angsten kunnen je belemmeren in je dagelijks leven. Je durft bijvoorbeeld niet meer de straat op, je kunt je niet meer concentreren op je werk of gaat sociale contacten uit de weg. Je kan dan spreken van een angststoornis.

Wat kan acupunctuur doen bij angststoornissen en paniekaanvallen?

Acupunctuur kan je helpen te ontspannen in situaties, die bij jou angst oproepen. Samen kijken we welke situaties dit zijn en welke lichamelijke reacties dit bij jou geven. Door het zetten van kleine naaldjes vermindert acupunctuur de lichamelijke reactie op deze situaties. Het lichaam kan meer ontspannen en het gevoel van angst neemt af of verdwijnt helemaal.

Na een aantal behandeling met acupunctuur ervaar je meer rust en krijg je weer vertrouwen in jezelf. Situaties die eerst als beangstigend ervaren werden, zijn dat niet meer, waardoor jij weer normaal kunt leven. Lees ook de ervaringen van klanten voor meer over dit onderwerp.

Ben je geïnteresseerd in behandeling met acupunctuur en coaching, neem dan contact op met Marjolein Kranendijk, acupuncturist, coach en apotheker (niet praktiserend) voor het maken van een afspraak, T 06-19173050.