Acupunctuur bij darmklachten

Als jij last hebt van darmklachten, dan kan dat je dagelijks leven beperken. Het kan een hele zoektocht zijn om uit te vinden wat verbetering geeft bij jouw darmklachten en wat niet. Acupunctuur kan helpen de symptomen van darmklachten, zoals buikpijn, krampen, diarree en ontstekingen van de darmwand, te verminderen.

Op zoek naar triggers

Bij de behandeling van darmklachten gaan we op zoek naar wat jouw darmklachten uitlokt. Darmklachten kunnen verergeren door voedingsmiddelen, een ongezonde leefstijl, te weinig beweging, medicatiegebruik of stress. Hoewel niet duidelijk is of stress darmklachten kunnen veroorzaken, is wel bekend dat klachten toenemen en verergeren door stress.

Stress en darmklachten

Wanneer iemand gestrest is, kan dit de spanning in de spieren van de darmwand verhogen, wat kan leiden tot verschillende darmklachten. Veelvoorkomende darmklachten die worden geassocieerd met stress zijn o.a. buikpijn, diarree, verstopping en een opgeblazen gevoel.

Stress zorgt ook voor een hormonale verstoringen en een verzwakking van het immuunsysteem, waardoor ontstekingen in de darmen kunnen ontstaan, zoals bij inflammatory bowel diseases (IBD). Omdat darmklachten zelf ook stress kunnen geven kan je in een vicieuze cirkel terecht komen en dit wil je ten alle tijden voorkomen.

Selena over acupunctuur:

“Ik ga sinds anderhalf jaar naar acupunctuur. Ik was zo klaar met alle bijwerkingen zoals extreme vermoeidheid en altijd lamlendig of weer ergens een ontsteking of pijn. Ik ga nu trouw elke 4 weken en het helpt mij echt! Niet meer moe niet meer voortdurend ziek alleen nog infliximab infuus per 6 weken. Ik zou het dus zeker aanraden.”

Acupunctuur bij darmklachten

 

 

 

 

Coaching en acupunctuur bij darmklachten

Om te voorkomen dat darmklachten jouw leven gaan beheersen, gaan we tijdens de behandeling op zoek naar wat jouw kwaliteit van leven kan verbeteren. Het kan betekenen dat je merkt dat je minder behoefte hebt aan bepaalde voedingsmiddelen, dat je stressfactoren makkelijk gaat herkennen en er beter mee leert omgaan of dat je beter kunt ontspannen. Al deze factoren kunnen bijdragen aan het herstel van jouw klachten.

Met behulp van coaching kijken we welke factoren voor jou van belangrijk zijn. Acupunctuur ondersteunt dit proces en heeft daarnaast een ontspannende werking. Door het zetten van kleine naaldjes vermindert spanning in het lichaam en voel je je vitaler.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op, Marjolein Kranendijk 06-19173050.