Overspannenheid – wat zijn de symptomen en behandeling

Kenmerkend voor overspannenheid is een gevoel van overbelasting en gespannenheid. Als je overspannen bent kan je minder aan dan normaal, kom je moeilijker tot rust en raak je steeds vermoeider. Andere symptomen van overspannenheid zijn o.a. opgebrand zijn, hartkloppingen, hoofdpijn, piekeren, prikkelbaarder dan normaal en je slecht kunnen concentreren. Het is dan zinvol om te luisteren naar jouw lichaam en rust te nemen. Coaching en acupunctuur helpen je om bewust te ontspannen en jouw klachten te verminderen.

Stress als oorzaak

Aan overspannenheid gaan vaak lange periodes van stress vooraf. Dit wordt meestal veroorzaakt door werkdruk, fysieke overbelasting of problemen in het contact met leidinggevenden of collega’s. Misschien kun je niet goed opschieten met je leidinggevende of wordt je niet gesteund door je collega’s. Maar het kan ook door een privé situatie komen, zoals de verzorging van een ziek familielid of een echtscheiding. In alle situaties wordt er meer van je gevraagd dan je aankunt of aan wilt kunnen. Zo kunnen er allerlei redenen zijn waardoor je over je eigen grenzen heen gaat en overbelast raakt.

Heb je last van overspannenheid? Dan is het belangrijk om rust te nemen. Wanneer je merkt dat het je niet meer lukt om je gewone werk te doen is het goed dit met je werkgever te bespreken. Daarnaast is het goed je te laten behandelen. Acupunctuur is eeuwenoude behandelwijze en herstelt de gezondheid van het lichaam op een natuurlijke manier.

Behandeling overspannenheid

Vijf Elementen acupunctuur werkt op zowel lichamelijk als geestelijk niveau. Dit gaat volgens een vast stappenplan om het lichaam te ontspannen en weer nieuwe energie op te bouwen.

Door behandeling met coaching en acupunctuur leer je:

  • bewust te ontspannen,
  • om te gaan met lichamelijke klachten en spanning,
  • kom je mentaal tot rust,
  • betere keuzes te maken die passen bij jou
  • en voel je je energieker.

Met 5 à 6 behandelingen kun je al een aanzienlijke verbetering van je klachten ervaren.

Wilt je weten of acupunctuur wat voor je is of wil je een afspraak maken? Neem dan contact op met Marjolein Kranendijk T 06-19173050. Sinds 2010 gespecialiseerd in behandeling van stress gerelateerde klachten met acupunctuur en coaching.