Overspannenheid behandeling met acupunctuur

De overspannenheid behandeling is in de eerste plaats gericht op ontspanning. Acupunctuur helpt om te ontspannen, maar daarnaast is het belangrijk om zelf te leren hoe je kunt ontspannen. Dat begint bij het leren luisteren naar je lichaam en te accepteren dat je tijdelijk wat minder kunt doen, hoe frustrerend dit misschien ook is. Je lichaam moet weer tot rust komen. Het is daarom niet erg om toe te geven aan vermoeidheid. Vermoeidheid is het begin van het natuurlijke herstel bij overspannenheid. 

De behandeling van overspannenheid met acupunctuur bevordert het natuurlijke herstelproces. Vijf Elementen Acupunctuur werkt volgens een vast stappenplan. Het ontspant het lichaam en daarnaast helpt acupunctuur om weer energie op te bouwen.

Stappenplan volgens de Vijf Elementen Acupunctuur

Stap 1. Het af laten vloeien van spanning in het lichaam. Dit gebeurt door het zetten van kleine naaldjes op de rug. Het lichaam krijgt dan het signaal dat het tot rust mag komen. Na deze sessie kun je je vermoeid voelen. Dit is een teken dat het lichaam zich gaat herstellen. Neem dan ook de tijd om uit te rusten.

Stap 2. Bevorderen van de doorstroming van energie in het lichaam. Als de doorstroming geblokkeerd is geeft dit onder andere spanningsklachten als hoofdpijn, buikpijn, rug- en nekklachten.

Stap 3. Het herstellen van je energie m.b.v. moxa. Moxa is een verwarmend kruid dat het lichaam voedt.

Wat merk je van acupunctuur?

Acupunctuurbehandeling kan bij overspannenheid met 4 tot 6 behandelingen al een verbetering van jouw klachten geven. Acupunctuur werkt wanneer je een vermindering van de klachten ervaart, je minder medicijnen nodig hebt, je gaat transpireren, hoofdpijn krijgt, overvallen wordt door plotselinge moeheid of onbedwingbare huilbuien hebt.

Het zijn vaak tekenen dat je lichaam aan het herstellen is. Er is wat losgemaakt, afvalstoffen komen vrij, daar voel je je even wat minder lekker door, maar dat is goed. Na een aantal acupunctuurbehandelingen voelen de meeste mensen zich rustiger en energieker.

Wilt u weten of acupunctuur wat voor u is of om een afspraak te maken? Neem dan contact op met Marjolein Kranendijk. Gespecialiseerd in behandeling van stress, overspannenheid en depressie met acupunctuur. Lid van NVTCG Zhong.